Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، اصغرمکارم رئیس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت در جلسه شورای مدیران دانشگاه ضمن تبریک فرارسیدن عید سعید فطر با اعلام اینکه حدود یک ماه است که درگیر پیک چهارم بیماری کووید ۱۹ شده ایم، گفت: اگر چه نسبت به پیک‌های پارسال، بزرگترین پیک‌های منطقه در دوران کرونا بود؛ اما از ۸ هزار مورد مثبت با تست پی سی آر در حوزه دانشگاه، بیش از ۲۵ درصد موارد (که تقریبا ۲ هزار و ۳۰۰ مورد مثبت است)، مربوط به پیک جدید بیماری بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: با توجه به ورودی بالای بیماری در پیک جدید، حدود ۲۰ درصد موارد مرگ را در این پیک داشتیم که حدود ۲۴ مورد مرگ در پیک چهارم است و این در حالی است که در پیک خرداد و تیر پارسال ۱۸۹ مورد مرگ را داشته ایم.

مکارم تصریح کرد: کاهش آمار مرگ در پیک جدید بیماری نشان می‌دهد که همه سیستم ما پای کار بود هر چند که یک مورد بیماری و یا مرگ هم برای ما زیاد است.

او با اشاره به نقش استان‌های همجوار با منطقه که بیشتر تردد‌ها از اینجا و یا به این مناطق انجام می‌شود، گفت: لازم است، معاونت‌های بهداشتی دانشگاه‌های این مناطق، جلساتی مشترک در زمینه کنترل هر چه بیشتر بیماری، به منظور حفظ سلامت مردم برگزار کنند و همکاران حساسیت لازم را به ویژه در نظارت جدید بر تردد‌ها به ویژه در تعطیلات پایان هفته داشته باشند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت با اشاره به اهمیت همکاری مردم به ویژه با توجه به وضعیت آب و هوای منطقه که استفاده از وسایل سرمایشی افزایش یافته است، افزود: بدون توجه به حواشی سیاسی و اجتماعی، مهمترین وظیفه ما حفظ جان مردم است.

مکارم تصریح کرد: نجات جان حتی یک بیمار، رسالت اصلی دانشگاه است و تحت هیچ شرایطی مسائل سیاسی را وارد حوزه سلامت نکرده ایم.

او با اشاره به قدردانی روز گذشته وزیر بهداشت در اجلاس روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور از اقدامات انجام شده در حوزه جنوب کرمان برای کنترل و پیشگیری بیماری بیان کرد: امکاناتی که طی شیوع بیماری در جنوب کرمان مستقر شده بی نظیر است، هم اکنون تمام بیمارستان‌های منطقه به اکسیژن ساز آماده به کار مجهز هستند و دو تانک ۲۰ تنی اکسیژن در بیمارستان‌های امام خمینی جیرفت و ۱۲ فروردین کهنوج آماده بهره برداری است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت گفت: از نظر جذب تجهیزات برای منطقه نه تنها در بین دانشگاه‌های کشور عقب نیستیم؛ بلکه از بسیاری جلوتر هستیم و همکاران ما وظیفه خود را انجام دادند.

مکارم افزود: برای ما یک مورد مرگ و یک مورد بیماری هم مهم است پس تلاش می‌کنیم در کنار همکاری ضروری مردم، خدمات سلامت محور را به بهترین شکل ارائه دهیم.

راه اندازی بخش بستری موقت در بیمارستان‌های جیرفت و کهنوج

او تصریح کرد: یکی از اقدامات بی نظیر دانشگاه در موج جدید بیماری کرونا راه اندازی بخش بستری موقت در بیمارستان‌های ۱۲ فروردین کهنوج و بیمارستان امام جیرفت است که اقدامی بی سابقه به شمار می‌رود.

مکارم بیان کرد: در برخی روزها، ۶۰ مورد بستری موقت داشتیم که خوشبختانه نیاز به خدمات خیلی ویژه نداشتند و در دو شیف می‌توانستند مراجعه و دارو‌ها مورد نیاز را دریافت کنند.

او گفت: مصرف دارویی ما به یکباره طی دو ماه، به ۳ میلیارد تومان رسید و سه برابر شد که تامین آن کار مهمی بود.

مکارم افزود: با پیش بینی‌های صورت گرفته دچار مشکل نشدیم و از قبل ذخیره دارویی داشتیم؛ در غیر این صورت با این پیک شدید، دچار مشکل می‌شدیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت با بیان اینکه تاکنون ۷۰ درصد سالمندان بالای ۸۵ سال و ۹۷ درصد پرسنل دانشگاه واکسینه شده اند، تصریح کرد: در بحث واکسیناسیون در مناطقی از کشور تخلفاتی رخ داد؛ اما در حوزه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت با نظارت‌های دقیق و جدی هیچ موردی از تخلف را نداشتیم و خارج از آیین نامه وارد نشدیم و به فشار‌های وارده به سیستم در این زمینه توجه نکردیم.

مکارم بیان کرد: واکسیناسیون طبق برنامه وزارت بهداشت و بر اساس اولویت‌ها انجام شد تا اصل موضوع زیر سوال نرود.

او با تأکید بر اینکه کوتاهی در این مسیر قابل اغماض نیست و اگر کسی بخواهد در حوزه سلامت فاکتور‌هایی را دخیل کند که به مردم آسیب برساند، برخورد جدی خواهد شد، ابراز امیدواری کرد: توفیق و توان خدمت برای سلامت مردم را داشته باشند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت با بیان اینکه پیش بینی می‌شود با تولیدات داخلی واکسن بتوانیم در مدت کوتاهی واکسیناسیون عمومی انجام دهیم، افزود: مردم توجه داشته باشند واکسیناسیون راه صد در صدی پیشگیری از ابتلای به بیماری نیست.

مکارم تصریح کرد: واکسن به کاهش شدت بیماری و مرگ ناشی از بیماری کمک می‌کند؛ اما هیچ وقت باعث قطع صد در صدی زنجیره بیماری نخواهد شد.

انتهای پیام/ب

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دانشگاه علوم پزشکی شیوع کرونا واکسن کرونا اخبار سلامت رئیس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت دانشگاه علوم پزشکی جیرفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۸۹۴۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۳۰ هزار تن گندم در سیلوهای استان کرمان ذخیره شد

مدیرکل غله استان کرمان گفت: خرید گندم از کشاورزان استان از ششم فروردین امسال آغاز شده و تاکنون ۱۳۰ هزار تن گندم در سیلوهای استان ذخیره‌سازی شده است. - اخبار استانها -

داریوش ماهری در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کرمان، با اشاره به اینکه اقدامات انجام شده در راستای تولید نان باکیفیت در استان کرمان، اظهار داشت: اولین گام در فرآیند تهیه و تولید نان با کیفیت، خرید گندم است؛ استان کرمان اولین استانی بود که خرید گندم را از کشاورزان آغاز کردیم.

وی با بیان اینکه خرید گندم از کشاورزان استان کرمان از ششم فروردین ماه امسال آغاز شده است، ادامه داد: این خرید در منطقه قلعه گنج و جازموریان در جنوب استان آغاز شد.

مدیرکل غله استان کرمان با اشاره به بارندگی‌هایی که در این منطقه انجام شده بود بیان کرد: با توجه به شرایط منطقه‌ای کار بسیار سختی را داشتیم با این وجود تاکنون 130 هزار تن گندم از کشاورزان خریداری و در سیلوهای استان ذخیره‌سازی شده است.

وی با بیان اینکه امسال کیفیت گندم خیلی بهتر از سال‌های گذشته است، افزود: در راستای ضرورت خواب گندم هم، ما این گندم را با گندم سال گذشته و وارداتی اختلاط می‌دهیم تا گلوتن مطلوب را صنعت ساخت آرد و متعاقباً پخت نان داشته باشد.

ماهری با اشاره با اینکه کار اداره غله، خرید گندم و تامین آرد استان است، بیان کرد: گندم استان کرمان، گندم با کیفیتی است اما تنها حدود نیمی از گندم مورد نیاز کرمان، در استان تهیه می‌شود و بقیه گندم از دیگر استان‌ها و یا از طریق واردات از دیگر کشورها تامین می‌شود.

وی با بیان اینکه کارخانجات آرد براساس دستورالعمل و تعیین تکلیف دانشگاه علوم پزشکی، سبوس‌گیری استاندار گندم را انجام می‌دهند، گفت: سبوس‌گیری گندم در استان کرمان 13.5 درصد بود که به 12 درصد رسیده است.

مدیرکل غله استان کرمان با اشاره با اینکه کاهش سبوس‌گیری گندم در راستای سلامت بیشتر جامعه است، ادامه داد: سخت‌گیری که در بحث سبوس‌گیری استاندارد در استان داریم در کیفیت نان تاثیر زیادی دارد اما پخت برای نانوا را سخت می‌کند.

وی با بیان اینکه در استان کرمان در کارگروه‌های مختلف تصمیم بر این گرفته شد که سبوس‌گیری گندم را به حداقل برسانیم تا بیشترین ویتامین گندم و نان را در آن حفظ کنیم، افزود: سبوس بیشتر باعث می‌شود که نان کمی تیره‌تر شود اما این نان مواد مغزی بیشتری دارد.

ماهری با اشاره به اینکه برای نان بربری، سبوس‌گیری بین 18 تا 22 درصد انجام می‌شود که میزان سبوس‌گیری این نان زیاد است، گفت: برای نان سنگک بین 7 تا 12 درصد سبوس‌گیری انجام می‌شود که حداقل سبوس‌گیری برای این نان است.

وی با اشاره به اینکه سبوس‌گیری نان تافتون باید بین 12 تا 18 درصد باشد که در استان کرمان 13.5 درصد است، ادامه داد: البته در مصوبات جدید سبوس‌گیری آرد در استان کمتر شده و از این ماه سبوس‌گیری 12 درصد در تمامی 8 کارخانجات آرد استان کرمان اجرایی می‌شود.

مدیرکل غله استان کرمان با بیان اینکه بر نوع پخت نان و نوع سبوس‌گیری آن دانشگاه علوم پزشکی نظارت دارد و نظارت بر قیمت‌ها توسط تعزیرات انجام می‌شود، گفت: آرد از طریق سامانه خریداری می‌شود و نظارت کلی بر کار نانوایی‌ها توسط بازرسی اصناف انجام می‌شود.

وی با اشاره به اینکه یکی از عوامل تاثیرگذار بر کیفیت نان، قیمت آن است، افزود: زمانی که قیمت‌های دستوری را به نانوایان تحمیل کردیم، قطعاً بر روی کیفیت کارگر، زمان تخمیر و عوامل دیگر اثرگذار است.

ماهری با بیان اینکه کیفیت نان به چند عامل بر می‌گردد که نخستین عامل آرد است، گفت: تلاش می‌کنیم که به صورت سراسری و  یکنواخت آرد با کیفیت خوب و مناسب در اختیار نانوایان گذاشته شود و بعد از آن مهارت نانوا در عمل آوردن خمیر، خواب مناسب خمیر و به‌کارگیری کارگر ماهر و نحوه پخت نان در کیفیت آن بسیار اهمیت دارد.

وی با اشاره به اینکه قیمت دستوری امروز نان مربوط به سه سال قبل است و بعد از آن درصدهای بسیار کمی افزایش قیمت نان را داشتیم، ادامه داد: نانوایان الان به لحاظ اقتصادی مشکل  دارند و شاید افت کیفیت برخی از نانوایی‌ها به این مسئله برگردد.

مدیرکل غله استان کرمان با بیان امروز در کشور و استان کرمان بحث نان کامل مطرح است و در حال حاضر چند نانوایی در کرمان پخت نان کامل را انجام می‌دهند، گفت: نان کامل نانی است که بین 2 تا 6 درصد سبوس‌گیری آرد آن انجام شود و به زمان خواب و تخمیر بیشتری نیاز  دارد.

وی با اشاره به اینکه چند ماه آینده اتفاقات خوبی در حوزه نان کامل می‌افتد، بیان کرد: نان 40 تا 60 درصد قوت غالب افراد در روز را تشکیل می‌دهد در تغذیه و تأمین انرژی افراد خیلی مهم است و نان کامل به درمان خیلی از بیماری‌ها کمک می‌کند.

انتهای پیام/511/

دیگر خبرها

  • نخستین جشنواره ملی گیاهان دارویی جنوب استان کرمان
  • ۱۳۰ هزار تن گندم در سیلوهای استان کرمان ذخیره شد
  • زنگ خطر سگ‌های بلاصاحب و صاحب‌دار در جنوب کرمان به صدا در آمده است
  • آبگیری ۸۱ درصد کل مخازن سدهای خوزستان
  • خودرو پژو در جیرفت طعمه حریق شد
  • میزان تفکیک از مبدا پسماندها در اصفهان به بالای ۱۰ درصد رسید
  • میزان تفکیک از مبدا پسماندها به بالای ۱۰ درصد رسید/ مصمم هستیم کار نیمه تمامی باقی نماند
  • ۷ میلیون مبتلا به دیابت در کشور/ آمار زخم‌های مزمن در دیابتی‌ها
  • انتشارات صهبا از کتاب جدید با نام «حدیث مکارم الاخلاق» رونمایی کرد
  • بسته تشویقی برای محلات بازآفرینی شهری